Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διευρυμένο Δ.Σ του Hellenic blockchain Hub με την συμμετοχή και μελών του advisory board.

Μείνετε συντονισμένοι για νέα και εξελίξεις! Τα καλύτερα έρχονται! Με την ετήσια γενική μας συνέλευση στο νέο έτος παράλληλα με συνέδρια, θεματικά ή τοπικά εργαστήρια καινοτομίας και δημοσίευση προτάσεων και ιδεών για μεταφορά καλών πρακτικών.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω για κάποια θέματα που σχετίζονται με τον μη κερδοσκοπικό φορέα μας και την λειτουργία του ως πλατφόρμα γνώσης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από τις αποκεντρωμένες τεχνολογίες.

1. Ο τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ και του Φορέα: ‌
Στο επόμενο διάστημα θα βάλουμε δημόσιο ημερολόγιο συνεδριάσεων και διαδικασία συμμετοχικής διαμόρφωσης των θεμάτων του Δ.Σ από όλα τα μέλη και τους φίλους του ΗΒΗ μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα.

2. Διαφάνεια:
Αυτη την στιγμή τα μόνα έσοδα του φορέα μας είναι οι συνδρομές των μελών και συμμετοχές στο openb3 event που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο. (~1000 ευρώ) ενώ τα μηνιαία έξοδα είναι 100 ευρώ / μήνα στο λογιστικό γραφείο που μας στηρίζει. Επίσης η πρόσφατη δαπάνη για το τον χώρο που πραγματοποιήθηκε ( 293 ευρώ για την παραχώρηση του χώρου  και Συμφωνία για ποσοστό επι του ticket). Σύντομα θα είναι διαθέσιμο ειδικό section στο site που θα παρουσιάζονται realtime έσοδα και έξοδα.

3.Έδρα του Φορέα: ‌
Αυτη την στιγμή ειναι σε προσωρινή έδρα για λόγους κόστους ενοικίου. Είμαστε ανοικτοί για να βρούμε μόνιμο χώρο που θα διατεθεί από τα μέλη μας / φορείς που συμμετέχουν ή θα καλυφθεί από μελλοντικούς πόρους του Hub.

4. Κινητοποίηση ομάδων εργασίας:
Στο επόμενο διάστημα θα κινητοποιήσουμε ομάδες εργασίας για την παραγωγή θεματικών / τομεακών policy papers – κειμένων στρατηγικής. Έγινε ανάληψη θεματικών τομέων ευθύνης από τα μέλη του advisory. Και εδώ ολα ειναι επίσης ανοικτά! Αν κάποιος συντονίζει και ενημερώνει για δράσεις τότε προφανώς έχει συντονιστικό ρόλο.

5. Διασύνδεση με τα πανεπιστήμια:
Θα προχωρήσουμε με ανοικτό κάλεσμα για πτυχιακές / διπλωματικές.

6. Παραγωγή αποτελεσμάτων:
Σχεδιάζουμε δράσεις προώθησης, εκπαίδευσης, ενημέρωσης και πειραματιζόμαστε. Επιδιώκουμε τη δημιουργία πιλοτικών εφαρμογών λογισμικού blockchain pilots. Σε αυτη την περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι όλα open source! Διαθέσιμα σε όλους να τα εξελίξουν, να τα προωθήσουν και να δημιουργηθεί κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.