Θηβαίος Περικλής

Θηβαίος Περικλής CFA, FRM

This post is also available in: English

Ο Περικλής Θηβαίος είναι απόφοιτος του London School of Economics, διδακτορικός φοιτητής στη χρηματοοικονομική σταθερότητα στο IE Business School της Μαδρίτης, διαπιστευμένος οικονομικός αναλυτής (CFA) και ειδικός στο χρηματοοικονομικό κίνδυνο (FRM).

Ως ιδρυτικό στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρίας True North Partners στο Λονδίνο, ο Περικλής έχει ασχοληθεί με θέματα οικονομικής ανάλυσης, εποπτείας και τραπεζικής τεχνολογίας στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, και το Γιοχάνεσμπουργκ (στις οποίες έζησε για συνολικά 18 χρόνια) και σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη, Βόρειο και Νότιο Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Είναι επίσης συνιδρυτής νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.

Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις στους επιταχυντές της Barclays και της Εθνικής Τράπεζας, αρθρογραφεί για χρηματοοικονομικά έντυπα και ομιλεί σε διεθνή συνέδρια. Στο παρελθόν υπήρξε λέκτορας σε θέματα χρηματοοικονομικού κινδύνου στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ και συνεχίζει να δίνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Cape Town.