Ντάφλος Θάνος

Ντάφλος Θάνος Επικεφαλής Διεύθυνσης Intelligent Services, Τομέας Global Transaction Banking, Eurobank

This post is also available in: English

Διαθέτει πάνω από 20 έτη εμπειρίας στον τομέα της Τεχνολογίας, 14 από τα οποία στον κλάδο των Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Από το 2015 έχει αναλάβει επικεφαλής της Διεύθυνσης i-Services του Τομέα Global Transaction Banking, αναπτύσσοντας πρωτοπόρες πρωτοβουλίες και τεχνολογικά οικοσυστήματα όπως το www.exportgate.gr, όπου Ελληνικές και Κυπριακές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν σε διεθνείς αγορές σε συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, και το WeTrade, το 1ο τεχνολογικό οικοσύστημα Τραπεζών παγκοσμίως για το Διεθνές εμπόριο που βασίζεται σε τεχνολογία Blockchain.

Έχει διατελέσει επικεφαλής της Διεύθυνσης e-Services στον τομέα Corporate Transaction Banking και Διευθυντής Πληροφορικής (CIO) στην Eurobank Factors. Πριν την ένταξή του στην Eurobank το 2004 είχε διατελέσει Διευθυντής Πληροφορικής σε εταιρείες τεχνολογίας και Σύμβουλος Τεχνολογίας σε Επιστημονικούς Οργανισμούς.

Διαθέτει πτυχίο στη Φυσική, MSc στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών σε επιστημονικά-ερευνητικά έργα τεχνολογίας και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.